x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cer Ungariei să primească deţinuţi de la Guantanamo

SUA cer Ungariei să primească deţinuţi de la Guantanamo

de Sînziana Stancu    |    19 Iun 2009   •   00:00

Washingtonul i-a cerut oficial Ungariei să primească foşti deţinuţi de la închisoarea Guantanamo din Cuba, pe care Washingtonul vrea să o desfiinţeze până la anul.



Solicitarea a fost transmisă prin emisarul american Daniel Fried, ajuns în Ungaria după o etapă în Spania, căreia i-a cerut să primească patru deţinuţi din centrul de detenţie de la Guantanamo, devenit simbolul "războiului împotriva terorismului" purtat de administraţia George W. Bush, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Budapesta, Zsuzsanna Matrai. "Ungaria va primi probabil unul sau doi foşti deţinuţi, dacă vor obţine aprobarea Parlamentului, după o examinare din partea serviciilor de securitate", a precizat ea, spunând că "prioritară este securitatea Ungariei" şi că "fiecare caz va fi analizat în parte" Franţa a fost prima ţară din UE care a primit la 15 mai un deţinut de la Guantanamo.

La începutul lui februarie, autorităţile ungare s-au arătat favorabile primirii de foşti deţinuţi de la închisoarea Guantanamo, pe care preşedintele american, Barack Obama, doreşte să o închidă până în ianuarie 2010.

×
Subiecte în articol: externe