x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA critică acţiunile Chişinăului faţă de observatorii electorali străini

SUA critică acţiunile Chişinăului faţă de observatorii electorali străini

09 Aug 2009   •   00:00

Departamentul de Stat al Statelor Unite şi-a exprimat regretul faţă de acţiunile întreprinse de Guvernul de la Chişinău pentru a respinge accesul unor observatori la alegerile legislative din 29 iulie, a informat un comunicat al Departamentului de Stat, citat de Mediafax.



Observatori ai Reţelei Europene a Organizaţiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), care au primit sprijinul Institutului Democratic Naţional, au sosit pentru monitorizarea scrutinului parlamentar de la 29 iulie, la invitaţia Guvernului moldovean.

Mai mulţi observatori străini care monitorizau alegerile au fost somaţi la 29 iulie să părăsească R. Moldova. Membrii ENEMO au precizat că vor pleca a doua zi din Republica Moldova, câţiva dintre aceştia, originari din Belarus, având deja bilete de avion. De asemenea, cinci ucraineni, membri ai organizaţiei, au fost reţinuţi şi amendaţi cu 1.000 de lei (circa 60 de euro). Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului moldovean de Interne, Ala Meleca, aceştia urmau să fie expulzaţi pe motiv că nu aveau aplicată pe paşapoarte ştampila de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.
    
 

×
Subiecte în articol: externe