x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite, eforturi disperate de reducere a inflației

Statele Unite, eforturi disperate de reducere a inflației

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   23:45
Statele Unite, eforturi disperate de reducere a inflației
Sursa foto: Hepta

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context internaţional instabil.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 4,5%-4,75%.

"Indicatorii recenţi arată creşteri modeste ale consumului şi producţiei. Ritmul creării de locuri de muncă a fost solid în ultimele luni, iar rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia a scăzut într-o oarecare măsură, dar rămâne la un nivel ridicat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei cauzează dificultăţi uriaşe la nivel uman şi economic şi contribuie la o stare de incertitudine ridicată la nivel global. Comitetul Federal al Pieţelor Deschise este foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Rezerva Federală a reiterat că încearcă să obţină un "grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung". "Pentru susţinerea acestor obiective, Comitetul a decis majorarea dobânzii fondurilor federale la intervalul 4,5%-4,75%. Comitetul anticipează că va fi necesară continuarea majorărilor dobânzilor pentru a atinge o poziţie de politică monetară suficient de restrictivă astfel încât să permită revenirea inflaţiei la nivelul de 2% în timp", subliniază Rezerva Federală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua inflatie