x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inflaţia din SUA şi-a reluat tendinţa descendentă în octombrie

Inflaţia din SUA şi-a reluat tendinţa descendentă în octombrie

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   22:30
Inflaţia din SUA şi-a reluat tendinţa descendentă în octombrie

Inflaţia din SUA şi-a reluat tendinţa descendentă în octombrie, scăzând pentru prima dată în ultimele trei luni. Preţurile de consum ar fi crescut cu 3,3% pe an în octombrie, în scădere de la o rată anuală de 3,7% în septembrie.

Potrivit economiştilor intervievaţi de LSEG, preţurile de consum ar fi crescut cu 3,3% pe an în octombrie, în scădere de la o rată anuală de 3,7% în septembrie. Se preconizează că preţurile ar fi crescut cu 0,1% de la o lună la alta, ceea ce, dacă este corect, ar fi cea mai mică creştere din luna mai.

O astfel de scădere ar fi o veste binevenită pentru factorii de decizie politică de la Fed, după ce creşterea preţurilor la energie a dus la creşterea inflaţiei globale în timpul verii. La începutul acestei luni, banca centrală a menţinut rata dobânzii de referinţă la nivelul maxim al ultimilor 22 de ani, iar investitorii au devenit din ce în ce mai încrezători că ratele au atins un nivel maxim.

Luni după-amiază, pieţele futures estimau la 13% şansele unei noi creşteri a ratei dobânzii la următoarea şedinţă de stabilire a ratei dobânzii a Fed, care va avea loc la mijlocul lunii decembrie.

Cu toate acestea, se aşteaptă ca inflaţia de bază lipicioasă - care exclude preţurile volatile la alimente şi energie - să fi rămas stabilă la 4,1% pe an în octombrie şi să fi crescut cu 0,3% de la lună la lună.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sua inflaţie