x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Înregistrarea video în care Al-Qaida revendică atentatul asupra Charlie Hebdo este autentică

SUA: Înregistrarea video în care Al-Qaida revendică atentatul asupra Charlie Hebdo este autentică

14 Ian 2015   •   22:34
SUA: Înregistrarea video în care Al-Qaida revendică atentatul asupra Charlie Hebdo este autentică
Sursa foto: Marie Harf, purtător de cuvânt Departamentul de Stat American

SUA au ajuns la concluzia că înregistrarea video în care filiala Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA) revendică atentatul asupra publicaţiei franceze Charlie Hebdo este 'autentică', a anunţat miercuri Departamentul de Stat, informează Reuters şi AFP.

'În mediul serviciilor de intelligence s-a stabilit că înregistrarea video a AQPA este autentică', a declarat presei purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane, Marie Harf, fără a confirma însă explicit că gruparea islamistă este responsabilă de atacul de la 7 ianuarie de la Paris soldat cu 12 morţi. 'Vom examina toate informaţiile pentru a determina precis legăturile între atacatori şi AQPA, în special cu anumiţi membri ai AQPA (...) Ancheta, în mod clar, continuă', a declarat Marie Harf, dând citire unui comunicat.

Întrebată direct dacă SUA consideră în mod oficial AQPA direct responsabilă de atentat, Marie Harf nu a dat un răspuns explicit. 'Îi considerăm pe atacatori responsabili de atac. Încercăm încă să înţelegem cu precizie legăturile exacte' între fraţii Kouachi, cei doi jihadişti francezi care au comis atentatul, şi filiala Al-Qaida, a spus purtătoarea de cuvânt.

AQPA, cu sediul în Yemen, a revendicat miercuri atacul care a decimat la 7 ianuarie redacţia Charlie Hebdo, afirmând că a acţionat din ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l 'răzbuna' pe Mahomed, caricaturizat de săptămânalul satiric francez.

×