x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA îşi vor testa în ianuarie cea mai nouă tehnologie antirachetă

SUA îşi vor testa în ianuarie cea mai nouă tehnologie antirachetă

20 Dec 2009   •   00:00
SUA îşi vor testa în ianuarie cea mai nouă tehnologie antirachetă

Agenţia americană de Apărare Antirachetă va simula apărarea Statelor Unite în faţa unui atac iranian cu rachete, în ianuarie, în cadrul unui exerciţiu în care va fi folosită cea mai nouă tehnologie antirachetă, au anunţat oficiali ai Pentagonului, citaţi de CNN.



Testele anterioare s-au concentrat asupra unei traiectorii a rachetelor care simulează un atac din partea Coreei de Nord, însă testul din ianuarie va avea o traiectorie şi o distanţă asemănătoare celor ale unei rachete balistice intercontinentale lansate din Iran.

În acelaşi timp, agenţia îşi va testa noua tehnologie "Capability-2", cu un software actualizat şi senzori montaţi în interiorul unei rachete interceptoare care va fi lansată împotriva unei false rachete iraniane.

Tehnologia Capability-2 este proiectată să înlocuiască în cele din urmă actuala dotare tehnică pe care Statele Unite o au la cele două baze antirachetă din California şi Alaska, potrivit lui Rick Lehner, purtător de cuvânt al Agenţiei de Apărare Antirachetă.

La testul programat în ianuarie, falsa rachetă iraniană va fi lansată de la o rampă a Agenţiei amplasată în Insulele Marshall din Pacificul de Sud, iar racheta interceptoare va pleca de la baza aeriană Vandenberg din California, a precizat Lehner.

×
Subiecte în articol: externe