x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden vrea intensificarea relaţiilor cu Japonia, pentru contracararea provocărilor globale

Joe Biden vrea intensificarea relaţiilor cu Japonia, pentru contracararea provocărilor globale

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   23:45
Joe Biden vrea intensificarea relaţiilor cu Japonia, pentru contracararea provocărilor globale
Sursa foto: Hepta

Statele Unite şi Japonia trebuie să intensifice relaţiile bilaterale, pentru contracararea provocărilor mondiale, a declarat preşedintele american, Joseph Biden, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o joi cu premierul japonez, Fumio Kishida.

"Cât timp ţările noastre sunt împreună, suntem mai puternici şi cred că întreaga lumea este mai sigură", a declarat Biden, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu Fumio Kishida în oraşul nipon Hiroshima, înaintea summitului Grupului G7.

Fumio Kishida a notat că tensiunile internaţionale au contribuit la apropierea relaţiilor dintre Japonia şi Statele Unite. "Cooperarea s-a intensificat", a subliniat liderul nipon, potrivit agenţiei The Associated Press.

Joseph Biden şi Fumio Kishida au discutat inclusiv despre relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi Japonia, pledând pentru consolidarea reţelelor de aprovizionare cu materii prime esenţiale, pentru noi parteneriate între companii şi pentru eforturi de promovare a energiilor regenerabile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sua japonia