x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA limitează exporturilor de sisteme de inteligență artificială

SUA limitează exporturilor de sisteme de inteligență artificială

de Redacția Jurnallul    |    23 Mai 2024   •   01:00
SUA limitează exporturilor de sisteme de inteligență artificială
Sursa foto: freepik.com

Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților a votat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, pentru a avansa un proiect de lege care ar facilita restricționarea de către administrația Biden a exportului de sisteme de inteligență artificială, potrivit Reuters.

Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților a votat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, pentru a avansa un proiect de lege care ar facilita restricționarea de către administrația Biden a exportului de sisteme de inteligență artificială, invocând temerile că China le-ar putea exploata pentru a-și consolida capacitățile militare.

Proiectul de lege ar acorda, de asemenea, Departamentului Comerțului autoritatea expresă de a interzice americanilor să lucreze cu străinii pentru a dezvolta sisteme de inteligență artificială care prezintă riscuri pentru securitatea națională a SUA.

Fără această legislație, „companiile noastre de top din domeniul inteligenței artificiale ar putea alimenta, fără să vrea, ascensiunea tehnologică a Chinei, dându-i putere ambițiilor sale militare și maligne”, a avertizat miercuri Michael McCaul, care prezidează comisia.

„Pe măsură ce (Partidul Comunist Chinez) caută să își extindă progresele tehnologice pentru a-și îmbunătăți statul de supraveghere și mașina de război, este esențial să ne protejăm tehnologia noastră sensibilă pentru a nu cădea în mâinile lor”, a adăugat McCaul.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns solicitării de comentarii.

Proiectul de lege este cel mai recent semn că Washingtonul se pregătește să respingă ambițiile Chinei în materie de inteligență artificială, de teamă că Beijingul ar putea folosi tehnologia pentru a se amesteca în alegerile din alte țări, pentru a crea arme biologice sau pentru a lansa atacuri cibernetice. Săptămâna trecută, un grup bipartizan de senatori, inclusiv liderul majorității Chuck Schumer, a cerut Congresului să aprobe o finanțare de 32 de miliarde de dolari pentru cercetarea în domeniul inteligenței artificiale, pentru a menține SUA în fața Chinei în ceea ce privește această tehnologie puternică.

(sursa: Mediafax)

×