x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Minut de reculegere la Ground Zero din New York pentru comemorarea atentatelor din 11 septembrie

SUA: Minut de reculegere la Ground Zero din New York pentru comemorarea atentatelor din 11 septembrie

11 Sep 2016   •   18:15
SUA: Minut de reculegere la Ground Zero din New York pentru comemorarea atentatelor din 11 septembrie

Statele Unite au marcat duminică 15 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 printr-un minut de reculegere la Ground Zero din New York, unde aproape 3.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, transmite AFP. 

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din SUA, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump, asistau la ceremonia desfăşurată la Memorialul Naţional "11 septembrie" din New York, alături de poliţişti şi de apropiaţi ai victimelor. 

Totodată, duminică dimineaţa era prevăzută o ceremonie la Pentagon, la Washington, cu participarea preşedintelui Barack Obama. 

Pe 11 septembrie 2001, extremişti islamici au deturnat trei avioane de pasageri către cele două turnuri ale complexului World Trade Center din New York şi către Pentagon (sediul Departamentului Apărării al SUA). Un al patrulea avion s-a prăbuşit la Shanksville, în statul Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii ce intenţionau să deturneze aeronava pentru a ataca Washingtonul. Atacurile s-au soldat cu 2.977 de morţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: 9/11 atacul de la 11 septembrie 2001