x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA se pregătește pentru o eventuală lovitură a Rusiei asupra Ucrainei

SUA se pregătește pentru o eventuală lovitură a Rusiei asupra Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2024   •   19:20
SUA se pregătește pentru o eventuală lovitură a Rusiei asupra Ucrainei

La sfârşitul anului 2022, SUA au început "să se pregătească riguros" pentru o eventuală lovitură a Rusiei asupra Ucrainei cu o armă nucleară, în ceea ce ar fi fost primul atac nuclear în război de când SUA au aruncat bombele atomice asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki.

Declarațiile au fost făcute pentru CNN de către doi înalţi oficiali ai administraţiei.

Administraţia Biden a fost îngrijorată în mod special de faptul că Rusia ar putea folosi o armă nucleară tactică sau pe câmpul de luptă, au declarat oficialii americani.

Informaţiile apar într-o nouă carte "The Return of Great Powers", care va fi publicată pe 12 martie, Cartea dezvăluie detalii exclusive despre nivelul fără precedent al planificării de contingenţă efectuate pe măsură ce membrii de rang înalt ai administraţiei Biden au devenit din ce în ce mai alarmaţi de situaţie, scrie CNN.

Ceea ce a determinat administraţia Biden să ajungă la o evaluare atât de surprinzătoare nu a fost un singur indicator, ci o colecţie de evoluţii, analize şi informaţii extrem de sensibile.

Teama administraţiei, potrivit autorului ce citează un oficial de rang înalt al administraţiei, "nu a fost doar ipotetică - s-a bazat şi pe unele informaţii pe care le-am cules".

"Trebuia să planificăm astfel încât să fim în cea mai bună poziţie posibilă în cazul în care acest eveniment, care nu mai este de neconceput, ar fi avut loc", spun oficialii americani citaţi în noua carte.

În această perioadă, de la sfârşitul verii până în toamna anului 2022, Consiliul Naţional de Securitate a convocat o serie de reuniuni pentru a pune la punct planuri de urgenţă.

×
Subiecte în articol: Rusia sua arme nucleare ucraina