x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Reţeaua teroristă Al-Qaida ar putea încerca să se replieze în Afganistan

SUA: Reţeaua teroristă Al-Qaida ar putea încerca să se replieze în Afganistan

09 Sep 2021   •   21:00

Reţeaua teroristă Al-Qaida ar putea încerca să se replieze în Afganistan, în contextul retragerii trupelor occidentale, afirmă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de AP.

"Întreaga comunitate urmăreşte să vadă ce se va întâmpla, dacă Al-Qaida are sau nu abilitatea de a se replia în Afganistan", a declarat Lloyd Austin.

"Caracterul reţelei Al-QAida şi al grupului Stat Islamic este de a încerca permanent să găsească spaţiu pentru a creşte şi a se relansa, fie că este vorba de Afganistan, fie că este vorba de Somalia sau de orice altă zonă neguvernată. Cred că este caracterul acestor organizaţii teroriste", a explicat şeful Pentagonului.

Mişcarea talibanilor a preluat puterea în Afganistan în contextul retragerii trupelor occidentale. Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi-a atras critici dure la nivel intern şi pe plan internaţional din cauza retragerii efectivelor militare din Afganistan. Trupele americane au părăsit Afganistanul pe 31 august, în coordonare cu cele ale statelor aliate, inclusiv din cadrul NATO.

Statele Unite au intervenit militar în Afganistan după atentatele din 11 septembrie 2001, atribuite reţelei teroriste Al-Qaida. Joseph Biden a justificat retragerea militară din Afganistan prin faptul că reţeaua teroristă Al-Qaida a fost destructurată.

Mediafax

×
Subiecte în articol: afganistan al-qaida Lloyd Austin