x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA retrag personalul diplomatic din Venezuela

SUA retrag personalul diplomatic din Venezuela

12 Mar 2019   •   15:47
SUA retrag personalul diplomatic din Venezuela

SUA vor retrage tot personalul diplomatic din Venezuela în această săptămână, din cauza „situației deteriorate”, potrivit unui anunț făcut de departamentul de stat, transmite BBC.

„Ca și decizia din 24 ianuarie de retragere a tuturor persoanelor aflate în întreținere și reducerea la minimum a personalului ambasadei, această decizie reflectă situația deteriorată din Venezuela, precum și concluzia că prezența diplomaților americani la ambasadă a devenit o constrângere pentru politica SUA”, a scris secretarul de stat Mike Pompeo pe Twitter.

Washingtonul a solicitat, în luna ianuarie, ca tot personalul care nu este esențial la ambasadă să părăsească Venezuela. Decizia de a elibera ambasada a venit luni.

Venezuela suspendă activitățile școlare și de afaceri marți, pe fondul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică, potrivit declarațiilor făcute de ministrul informațiilor Jorge Rodriguez, luni.

Relațiile dintre SUA și Venezuela s-au înrăutățit în ultimele luni, după ce președintele Donald Trump l-a recunoscut pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, ca președinte interimar, pe 23 ianuarie. Ca răspuns, Venezuela a rupt relațiile diplomatice.

×