x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia SUA este preocupată de riscurile generate de China în domeniul spaţial

Administraţia SUA este preocupată de riscurile generate de China în domeniul spaţial

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   22:30
Administraţia SUA este preocupată de riscurile generate de China în domeniul spaţial

Progresele militare rapide înregistrate de China generează riscuri din ce în ce mai mari asupra supremaţiei Statelor Unite în domeniul spaţial, afirmă Nina Armagno, un oficial din cadrul Forţelor Spaţiale americane.

Nina Armagno afirmă, potrivit agenţiei Reuters, că Beijingul a înregistrat progrese în sectorul tehnologiei spaţiale militare, inclusiv în privinţa sateliţilor de comunicaţii şi navetelor spaţiale reutilizabile.

"Cred că este posibil în totalitate să ne ajungă din urmă şi să ne depăşească, absolut. Au înregistrat progrese uimitoare", a declarat Nina Armagno la un eveniment organizat de Institutul Australian pentru Politici Strategice.

"China este singura ţară care are atât intenţia de a reconfigura ordinea internaţională, cât şi de a dezvolta mijloacele economice, diplomatice, militare şi tehnologice în sensul atingerii acestui obiectiv", a subliniat Nina Armagno.

Statele Unite au înfiinţat Forţele Spaţiale în 2019, devenind a patra ramură a armatei americane. Unul dintre obiectivele înfiinţării noii forţe vizează contracararea ascensiunii Chinei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua risc China