x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2023   •   23:15
Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta

Administraţia Statelor Unite a anunţat, miercuri, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,3 miliarde de dolari, în contextul eforturilor de respingere a invaziei militare ruse.

"Noul pachet de asistenţă în materie de securitate are rolul susţinerii necesităţilor Ucrainei pe câmpul de luptă, evidenţiind sprijinul ferm din partea Statelor Unite. Acest pachet de asistenţă, care include capabilităţi antiaeriene esenţiale şi muniţie, va fi furnizat în cadrul Asistenţei în materie de Securitate pentru Ucraina. Noul pachet de asistenţă evidenţiază angajamentul continuu al Statelor Unite pentru îndeplinirea cerinţelor presante ale Ucrainei, prin furnizarea de capabilităţi pe termen scurt şi construirea capacităţilor durabile ale forţelor armate ucrainene de apărare a teritoriului şi de a împiedica agresiunile Rusiei pe termen mediu şi lung", anunţă Departamentul american al Apărării, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Noul plan de asistenţă include patru sisteme antiaeriene NASAMS, obuze de artilerie, echipamente de eliminare a minelor, rachete de tip TOW cu senzori optici, drone de tip Phoenix, muniţie de mare precizie pentru sisteme antiaeriene, 115 vehicule de transport, 150 de cisterne, 50 de vehicule tactice şi echipamente de securizare a porturilor.

"Statele Unite vor continua să colaboreze cu aliaţii şi partenerii pentru a furniza Ucrainei capabilităţi pentru necesităţile imediate de pe câmpul de luptă şi asistenţă de securitate pe termen lung", precizează Pentagonul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sua ucraina asistenţă militară