x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Un copil a descoperit un obiect neadecvat într-o celulă reconstituită a lui Al Capone

SUA: Un copil a descoperit un obiect neadecvat într-o celulă reconstituită a lui Al Capone

05 Iul 2016   •   19:09
SUA: Un copil a descoperit un obiect neadecvat într-o celulă reconstituită a lui Al Capone

Faimosul gangster Al Capone a stat în spatele gratiilor la Alcatraz, dar puţini ştiu că a stat şi în închisoarea din Philadelphia, între 1929 şi 1930, pentru port ilegal de armă în plin oraş, semnalează cotidianul spaniol ABC.

Celula reconstituită din Philadelphia este una dintre principalele atracţii ale muzeului găzduit acum de închisoare. Totuşi, s-a comis o gafă istorică în procesul de reconstituire, descoperită de un copil de 13 ani, americanul Joey Warchal, pasionat de aparate de radio vechi.

Copilul a văzut greşeala când a vizitat această închisoare pentru a cunoaşte celula lui Al Capone. O cameră în care acesta avea birou, un pat cu cearşafuri, două lampadare, un fotoliu, un covor şi un aparat de radio (îl încânta valsul).

Tocmai acest ultim obiect este cel pe care Warchal l-a semnalat ca fiind neadecvat. Potrivit presei locale, copilul şi-a dat seama că aparatul pe care responsabilii muzeului îl puseseră în celulă pentru a aminti de cel pe care îl avea Al Capone era un Philco A-361, care a apărut după mai bine de un deceniu de la trecerea celebrului gangster prin închisoare.

După ce şi-a dat seama de greşeală, copilul a trimis un e-mail vicepreşedintelui muzeului, Sean Kelley, care i-a promis că va înlocui radioul cu unul adecvat. "După cum ne-a explicat un colecţionar specializat în aparate de radio vechi, aparatul expus în celulă este un Philco A-361, care a ieşit pe piaţă în inauarie 1942", a declarat responsabilul.

Văzând cunoştinţele copilului, Sean Kelley i-a oferit 400 de dolari pentru a găsi un aparat potrivit epocii. Copilul i-a utilizat cu folos, achiziţionând un Philco 76 din 1929.

"Majoritatea copiilor vor jucării. El vrea antichităţi", a spus mama copilului, răspunzând unei întrebări despre acesta.

Al Capone a fost arestat la 16 mai 1929 la Philadelphia în timp ce ieşea de la un spectacol de teatru la care participase însoţit de bodyguardul său, Frank Cline. A fost acuzat pentru port ilegal de armă şi a fost condamnat la închisoare.AGERPRES

×