x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Un ofiţer de poliţie, acuzat pentru moartea tinerei Breonna Taylor

SUA: Un ofiţer de poliţie, acuzat pentru moartea tinerei Breonna Taylor

23 Sep 2020   •   22:30
SUA: Un ofiţer de poliţie, acuzat pentru moartea tinerei Breonna Taylor
Sursa foto: Hepta

Ofiţerul de poliţie Brett Hankison a fost acuzat pentru decesul Breonnei Taylor. Aceasta a fost împuşcată mortal de poliţişti, în cursul unei descinderi în apartamentul său. Moartea Breonnei Taylor a devenit un important punct de reper pentru protestatarii anti-rasism.

Un juriu l-a acuzat miercuri pe ofiţerul de poliţie Brett Hankison pentru decesul Breonnei Taylor, din data de 13 martie 2020.

Victima, tehnician medical de culoare, în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată mortal de poliţişti în cursul unei descinderi în apartamentul său din statul american Kentucky, în luna martie. Investigaţia viza un caz de trafic cu substanţe interzise.

Moartea Breonnei Taylor a devenit un important punct de reper pentru protestatarii anti-rasism, care au cerut insistent arestarea şi punerea sub acuzare a celor trei ofiţeri implicaţi (Brett Hankison, Jonathan Mattingly şi Myles Cosgrove).

În cadrul unei înţelegeri cu familia victimei, oficialii au fost de acord să plătească 12 milioane de dolari, scrie BBC.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politie sua