x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vin cu o propunere privind încetarea războiului din Gaza

SUA vin cu o propunere privind încetarea războiului din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2024   •   05:17
SUA vin cu o propunere privind încetarea războiului din Gaza
Sursa foto: Hepta

SUA au făcut o propunere privind numărul de palestinieni încarcerați care ar trebui să fie eliberați de Israel în schimbul fiecărui ostatic eliberat de Hamas în cadrul unui proiect de armistițiu în Gaza, a declarat sâmbătă un oficial israelian apropiat de negocierile de pace privind Gaza.

O delegație israeliană condusă de șeful Mossad se află la Doha, în Qatar, pentru negocieri indirecte cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Pe de altă parte este vorba despre negocieri din care face parte și directorul CIA, William Burns, acesta încercând să-i ajute pe oficialii din Qatar și Egipt să le medieze, relatează Reuters.

"În timpul negocierilor, au ieșit la iveală lacune semnificative în chestiunea raportului de prizonieri din Hamas care trebuie eliberați pentru fiecare ostatic israelian”, a declarat un oficial de la Tel Aviv, sub protecția anonimatului. "Statele Unite au pus pe masă o propunere de legătură, la care Israelul a răspuns pozitiv. Răspunsul Hamas este în așteptare", a adăugat acesta. El nu a dat detalii despre propunerea americană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mossad gaza hamas