x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vor impune sanctiuni adevarate impotriva Rusiei!

SUA vor impune sanctiuni adevarate impotriva Rusiei!

31 Ian 2018   •   07:45
SUA vor impune sanctiuni adevarate impotriva Rusiei!

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că Statele Unite urmează să adopte în curând sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei.

 

"În viitorul apropiat, vom aplica sancţiuni suplimentare", a afirmat ministrul de finanţe în faţa unei comisii a Senatului. "Ca va fi peste câteva luni, peste o lună, nu stiu, vreau să fiu prudent cu acest angajament", a subliniat el, la scurt timp dupa ce administraţia Trump a publicat o listă cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi susceptibili de a fi sancţionaţi.

Steven Mnuchin a dezminţit, totodată, că aceste sancţiuni vor fi "amânate sau ridicate". "Cred că este o apreciere incorectă a ceea ce am făcut (...) Viitoarele noastre sancţiuni se vor baza pe importantul volum de activitate realizat de comunitatea de informaţii", a adăugat el, în timp ce senatorii l-au întrebat de ce administraţia încă nu a acţionat.

Sancţiunile financiare intenţionează să pedepsească Moscova pentru presupusa ingerinţă în ultimele alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Lista mentionata mai sus cuprinde 210 nume. Sunt vizate in special persoane considerate ca făcând parte din cercul de apropiati ai preşedintelui Vladimir Putin. Printre acestea se numara premierul Dmitri Medvedev, dar si ministrul de externe, Serghei Lavrov, precum şi oligarhi ruşi cu averi de peste un miliard de dolari. AGERPRES

×