Cine va fi urmasul lui Dominique Strauss-Kahn in fruntea Fondului Monetar International (FMI), aceasta chestiune este deja discutata in culise, stiut fiind faptul ca mai sunt mai putin de trei luni pana cand acesta trebuie sa isi incheie mandatul la FMI, in cazul in care intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale din Franta, relateaza Metro France in editia online.
O situatie care il va obliga sa demisioneze pana la 13 iulie, data-limita pentru ca un presupus candidat sa-si anunte intentia de a participa la alegeri. In cazul lui Strauss-Kahn, s-ar putea ca datele preelectorale din Franta sa nu coincida cu cele ale justitiei americane, pe mana careia se afla acum seful FMI, pentru lamurirea acuzatiilor de agresiune sexuala aduse acestuia de o camerista a hotelului Sofitel in care acesta s-a cazat zilele trecute la New York.
In acest context, presa internationala se straduieste sa dezvaluie prematur numele posibilului succesor al lui Strauss-Kahn. A circulat cu insistenta numele lui Gordon Brown, fostul premier britanic. Apoi cel al succesorului sau, David Cameron, pentru ca apoi sa se discute despre alte zone ale lumii din care ar putea proveni succesorul: India, China si Asia de Sud-Est.
Alte surse sustin ca sansele ii apartin guvernatorului Bancii Centrale indiene, Tharman Shanmugaratnam, presedinte al Comitetului Monetar si Financiar international (CMFI), instanta care decide orientarile politice ale FMI. Altii fac referire la turcul Kemal Dervis, fost ministru de Finante si fost administrator al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si la fostul ministru de Finante sud-african Trevor Manuel.