x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pacient paralizat, martorul unui dialog INCREDIBIL. "Îi auzeam, dar nu mă puteam mişca"

Pacient paralizat, martorul unui dialog INCREDIBIL. "Îi auzeam, dar nu mă puteam mişca"

07 Apr 2014   •   12:33

Un bărbat paralizat, dar perfect conştient, a dat în judecată Spitalul Gothenburg, din Suedia, în urma unei scene incredibile la care  asistat, scrie The Telegraph. Jimi Fritze, în vârstă de 43 de ani, i-a auzit pe medici cum încercau să-i convingă iubita şi familia că bărbatul va muri şi că ar fi bine să semneze pentru prelevarea organelor.

În urma unui infarct, Fritze, fost director al unui supermarket, a ajuns la spital. Bărbatul paralizase, nemaiputând face nicio mişcare, însă era perfect conştient.

"Ii auzeam cand ii spuneau prietenei si rudelor mele ca nu mai exista nicio speranta. Nu puteam sa fac nimic. Puteam doar sa vad si sa aud. In rest, nu puteam face nici cea mai mica miscare. S-au uitat pe o radiografie care mi-o facusera la creier, iar in timp ce o priveau ii spuneau prietenei mele ca nu an sanse sa supravietuiesc. O auzeam pe ea cum plange (...) I-am auzit apoi vorbind despre donatie si voiau sa imi faca teste la ficat si rinichi , pentru a-i transplanta oamenilor care ar fi avut nevoie de aceste organe", a povestit Jimi Fritze.

Medicii deja îl declaraseră în moarte cerebrală.

Fridze a povestit cât era de speriat că va fi omorât de medici.

"Mi-era asa de frica, incat am crezut ca o sa mor cu adevarat si o sa mor in chinuri. Ma gandeam cat voi suferi daca ma vor incinera, cand as fi vazut focul si l-as fi simtit cum ma arde de viu", a mai spus bărbatul.

Salvarea lui Jimi a venit însă de la un medic al spitalului, care se întorsese din concediu. Acesta a realizat că Fritze nu se află în moarte cerebrală şi, mai mult, că avea şanse să trăiască şi să se recupereze.

Lucru care s-a şi întâmplat. După aproape doi ani de terapie de recuperare, Fritze poate acum să vorbească şi să se mişte, deşi stă înca într-un cărucior cu rotile.


×