x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia: Numărul cazurilor COVID crește cu 30 - 40% în fiecare săptămână

Suedia: Numărul cazurilor COVID crește cu 30 - 40% în fiecare săptămână

07 Iul 2022   •   22:40
Suedia: Numărul cazurilor COVID crește cu 30 - 40% în fiecare săptămână

Suedia înregistrează o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Sistemul de sănătate se poate aștepta la o creștere a presiunii în timpul verii, a declarat joi ministrul sănătății.

"Destul de mulți sunt bolnavi, chiar dacă suntem în mijlocul verii. Observăm, de asemenea, o mică creștere a numărului de pacienți cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri spitalicești și de terapie intensivă", a declarat ministrul sănătății, Lena Hallengren, într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

"Cu toate acestea, nu vedem impactul pe care l-am văzut la începutul pandemiei, vreau să subliniez acest lucru", a spus aceasta.

Cazurile din Suedia sunt greu de urmărit, deoarece testarea este limitată la persoanele care primesc asistență medicală, dar Agenția de Sănătate a estimat că infecțiile au crescut cu 30-40% pentru fiecare dintre ultimele săptămâni, dar de la niveluri scăzute.

Hallengren nu a prezentat nicio restricție, dar a îndemnat oamenii să rămână acasă dacă sunt bolnavi.

Joi, 11 persoane cu COVID-19 erau la terapie intensivă, departe de cei peste 500 de pacienți de la vârful primului val din 2020, dar ceva mai mulți decât în săptămânile trecute.

Datorită nivelului ridicat de vaccinare și răspândirii variantei mai blânde Omicron, Suedia a eliminat toate restricțiile în primăvară.

Țara s-a remarcat la începutul pandemiei prin faptul că a optat pentru măsuri voluntare în locul închiderilor.

(sursa: Mediafax)

×