x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia - Scandal cu diplome false din România

Suedia - Scandal cu diplome false din România

15 Noi 2018   •   15:54
Suedia - Scandal cu diplome false din România

România este în mijlocul unui scandal de proporţii izbucnit în Suedia. Televiziunea naţională din Suedia a dezvăluit existența unei reţele care avea obiect obţinerea de diplome false de asistente medicale, cu ramificaţii în România şi Polonia.

Reporterii suedezi au descoperit mai multe asistente medicale care lucrează în spitalele din ţară, deşi nu au studiile necesare, şi pot pune astfel în pericol vieţile pacienţilor. Ancheta jurnalistică a descoperit că asistentele erau angajate pe baza unor diplome obţinute în România sau Polonia. Acestea au fost aprobate însă de Comisia Naţională de Sănătate din Suedia. Jurnaliştii suedezi precizează că, deşi diplomele par autentice, persoanele care le-au obţinut nu au participat la cursuri.

Unul dintre cursaţi, un şofer de camion, a spus că în doi dintre cei trei ani în care se presupune că a urmat cursurile şcolii de asistent medical în România sau Polonia, el a fost conducător auto în Suedia. Jurnaliştii suedezi spun că au identificat cinci instituţii de învăţământ din cele două ţări foste comuniste care au eliberat astfel de diplome.

×
Subiecte în articol: diplome false suedia