x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Summitul G20 din Indonezia. Emmanuel Macron ar vrea un angajament politic în războiul din Ucraina

Summitul G20 din Indonezia. Emmanuel Macron ar vrea un angajament politic în războiul din Ucraina

13 Noi 2022   •   21:15
Summitul G20 din Indonezia. Emmanuel Macron ar vrea un angajament politic în războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Emmanuel Macron vrea să inițieze o ''logică a dezescaladării" printr-un ''angajament politic" în războiul din Ucraina la summitul G20 din Indonezia, scrie EFE.

Președintele francez vrea să ajute la ajungerea la o înțelegere între statele occidentale și cele din emisfera sudică, ultimele cerând încetarea conflictului la Forumul de Pace de la Paris, potrivit unor surse de la Palatul Elysee.

Macron ar vrea astfel ''menţinerea spaţiului de cooperare'' cu Brazilia, China, , India, Argentina, Mexic, Africa de Sud. El speră să inițieze discuții despre consecințele economice ale războiului, mai ales asupra țărilor din UE. Acesta va avea întrevederi cu preşedintele chinez Xi Jinping, premierul indian Narendra Modi, preşedintele indonezian Joko Widodo, etc.

De asemenea, șeful statului francez menține comunicarea cu Vladimir Putin dar nu este prevăzută o întrevedere cu șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov. 

Sumitul G20 se desfășoară în această săptămână în Bali, Indonezia și va avea ca temă principală de discuții războiul din Ucraina. Deși este așteptat de multe luni acest summit, unde s-ar fi putut âîntâlni președinții SUA și Federației Ruse, speranțele au fost spulberate de declarațiile lderului de la Casa Albă, Joe Biden, a spus că nu vrea să discute cu președintele rus Vladirmir Putin care, la rândul său, și-a declinat participarea. 

 

×
Subiecte în articol: g20 emmanuel macron pace ucraina Rusia