x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supa de pisică şi friptura de câine, în pericol. Tradiţia chineză, pusă la zid de organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor (VIDEO)

Supa de pisică şi friptura de câine, în pericol. Tradiţia chineză, pusă la zid de organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor (VIDEO)

25 Iun 2012   •   19:14
Supa de pisică şi friptura de câine, în pericol. Tradiţia chineză, pusă la zid de organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor (VIDEO)

Un reportaj CNN, in care sunt prezentate etapele prin care cainii si pisicile ajung din custi pe mesele chinezilor, realizat in orasul Yulin, din provincia Guangxi, a starnit rumoare (si) pe internet.

Animalele, care uneori sunt transportate cateva sute de kilometri, sunt taiate, fierte si gatite chiar in fata viitorilor consumatori, fapt care starneste, in ultima perioada proteste din ce in ce mai vocale din partea organizatiilor pentru drepturile animalelor.

La indemnul acestora, chinezii, mai ales cei din aglomeratiile urbane, par din ce in ce mai detasati de traditii, preferand sa adopte animalele, in loc sa le...consume.

Pana atunci insa, soarta pisicilor si, mai ales, a cainilor pare a fi departe de a fi schimbata, preponderent in orasele mai mici si in zonele rurale, acolo unde animalele sunt batute chiar inainte de a fi sacrificate, pentru a asigura o friptura "in sange" doritorilor...

×
Subiecte în articol: China caine pisica friptura