x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Super-bonele din Marea Britanie, pregătite de foşti agenţi secreţi pentru a face faţă oricărei ameninţări

Super-bonele din Marea Britanie, pregătite de foşti agenţi secreţi pentru a face faţă oricărei ameninţări

10 Mai 2017   •   20:35

Prestigiosul Norland College, unde este formată elita bonelor britanice, recurge acum la specialişti din domeniul informaţiilor militare pentru a le pregăti pe super-bone să facă faţă oricărei ameninţări, precum riscul de răpire, relatează AFP. 

Situată la Bath, în vestul Angliei, instituţia asigură de 125 de ani o formare de înalt nivel în îngrijirea copiilor. 

Bonele care absolvă această instituţie sunt dorite în toată lumea, una dintre ele fiind angajată de prinţul William şi ducesa de Cambridge pentru a se ocupa cu normă întreagă de fiul lor George. 

În plus faţă de cursurile clasice ca psihologie, alimentaţie sau primul ajutor, procesul de educaţie de trei ani prevede acum şi o formare în materie de securitate, asigurată de foşti membri ai serviciilor secrete britanice. 

Ideea, explică instituţia într-un comunicat, este de a le sensibiliza pe bone la situaţiile potenţial periculoase pe care le pot întâlni, în special în mediile înstărite în care riscul de răpire este mai important. 

"Formarea noastră vizează să le asigurăm studenţilor noştri cunoştinţele şi aptitudinile de care au nevoie pentru a se ocupa de copii în lumea modernă", a subliniat Janet Rose, directoarea instituţiei. 

În programă au fost incluse astfel lecţii de conduită pentru a ieşi rapid dintr-o situaţie delicată, dar şi de securitate cibernetică, pentru a evita o utilizare a reţelelor sociale care ar putea trăda comportamente de rutină, fapt cu privire la care avertizează toţi experţii în securitate. 

Această formare vizează să le asigure bonelor "o bază pentru a anticipa şi a se pregăti de schimbări potenţial ameninţătoare în mediul lor", a spus Paul Gibson, fost şef al antiterorismului britanic. 

În ultimii ani Norland College a completat deja formarea bonelor sale cu cursuri de autoapărare, notează AFP.AGERPRES

×