x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Superbug atacă America

Superbug atacă America

de Mihaela Biliovschi    |    18 Oct 2007   •   00:00

Corespondenta din Washington
Superbug e un stafilococ rezistent la antibiotice şi cu potenţial de a ucide mai mare decăt SIDA. Odată intrat - prin piele sau nas - in corpul uman, creează o infecţie ce nu poate fi tratată cu niciun antibiotic.Corespondena din Washington
Superbug e un stafilococ rezistent la antibiotice şi cu potenţial de a ucide mai mare decăt SIDA. Odată intrat - prin piele sau nas - in corpul uman, creează o infecţie ce nu poate fi tratată cu niciun antibiotic.


In doar statul american Virginia au fost inchise, ieri dimineaţă, 20 de şcoli. Decizia a fost luată după ce un elev a murit din cauza infecţiei numite mai popular MRSA. In timpul in care vor fi inchise, şcolile vor fi supuse unei campanii de curăţenie, pentru a elimina viitoare incidente fatale.


Cel mai adesea, Superbug se contractează in sălile de antrenament, in şcoli, inchisori sau bucătării. Cea mai bună regulă de protecţie impotriva infecţiei este spălatul pe măini. De asemenea, Superbug se poate răspăndi prin transmiterea echipamentului sportiv de la o persoană la alta.


In anul 2005, 95.000 de americani au fost infectaţi de Superbug. Dintre aceştia, 19.000 au murit. In acelaşi an, 17.000 de americani au murit de SIDA Experţii spun că numărul celor infectaţi s-a dublat, din 2005. In SUA, peste 2,5 milioane sunt purtători de MRSA. La nivel mondial, experţii ii estimează 53 de milioane.

×
Subiecte în articol: externe