x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suprataxarea bogaţilor Franţei face prima victimă: cel mai bogat european cere cetăţenie belgiană

Suprataxarea bogaţilor Franţei face prima victimă: cel mai bogat european cere cetăţenie belgiană

09 Sep 2012   •   11:35
Suprataxarea bogaţilor Franţei face prima victimă: cel mai bogat european cere cetăţenie belgiană

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franta, presedinte si director general al grupului Louis Vuitton Moët Hennessy, a cerut cetatenie belgiana, pe fondul preconizatei suprataxari pe care guvernul socialist al presedintelui Francois Hollande vrea sa o aplice francezilor cu o avere mai mare de un milion de euro.

LVMH a confirmat, intr-un comunicat, ca Arnault a cerut cetatenie belgiana, insa grupul subliniaza ca miliardarul "este si ramane" un contribuabil in Franta, conform Wall Street Journall.

"Potentiala acordare de dubla cetatenie, franco-belgiana, nu schimba cu nimic aceasta situatie si nici determinarea sa de a continua dezvoltarea grupului LVMH si de a crea locuri de munca in Franta", anunta compania, cea mai mare producatoare de bunuri de lux din lume.

Presedintele Comisiei pentru naturalizare din Belgia, Georges Dallemagne, a declarat ca dosarul lui Arnault, care, cu o avere estimata la 41 de miliarde de dolari, este cel mai bogat european si al patrulea mare miliardar al lumii, a fost depus la sfarsitul lunii august si va fi "tratat ca toate celelalte".

Dallemagne mai spune ca procedura va dura "in cel mai bun caz pana la inceputul anului viitor".

LVMH exclude ipoteza potrivit careia decizia lui Arnault este motivata fiscal, insa momentul ales de miliardarul francez nu face altceva decat sa intensifice dezbaterea pe tema posibilului exod al bogatilor din Hexagon.

Hollande a anuntat in februarie ca intentioneaza sa introduca o taxa de 75% pe veniturile personale care depasesc un milion de euro pe an, ca parte a programului de reducere a deficitului bugetar al Frantei la sub 3% din PIB in 2013.

×