x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surpriză: Inflația din Japonia atinge maximul ultimilor 8 ani

Surpriză: Inflația din Japonia atinge maximul ultimilor 8 ani

20 Sep 2022   •   10:00
Surpriză: Inflația din Japonia atinge maximul ultimilor 8 ani
Sursa foto: flickr.com

Inflația din Japonia a crescut în ritm accelerat, la 2,8%, în august, atingând cel mai rapid ritm anual din ultimii aproape opt ani și depășind ținta de 2% a băncii centrale pentru a cincea lună consecutiv, pe măsură ce presiunea asupra prețurilor din cauza materiilor prime și a slăbiciunii yenului s-a extins.

Forța inflației din august a întărit suspiciunile tot mai mari din rândul economiștilor că presiunea asupra prețurilor va dura mai mult decât se așteaptă Banca Japoniei (BOJ), deși mulți încă nu se așteaptă la nicio modificare imediată a politicii sale.

BOJ va încheia joi o ședință de politică monetară de două zile, în cadrul căreia analiștii se așteaptă ca aceasta să ia în considerare fragilitatea redresării economice în decizia de a menține ratele dobânzilor pe termen scurt și pe termen lung aproape de zero.

Creșterea, cea mai rapidă din octombrie 2014, s-a datorat în mare parte facturilor mai mari la utilități, creșterii prețurilor la alimente și estompării efectului pe care l-au avut asupra datelor reducerile aplicate anul trecut la tarifele de telefonie mobilă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inflatie japonia