x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sursa epidemiei de holeră din Haiti, tabăra Căştilor Albastre nepaleze

Sursa epidemiei de holeră din Haiti, tabăra Căştilor Albastre nepaleze

07 Dec 2010   •   17:11

"Focarul epidemic a pornit din tabăra nepaleză" situată la Mirebalais, în apropierea râului Artibonite. "Punctul de plecare a fost localizat foarte precis", precizează sursa citată, pe baza concluziilor raportului elaborat de profesorul francez Renaud Piarroux, epidemiolog trimis la misiunea din Haiti.

"Nu există o altă explicaţie în afară de aceasta, în contextul în care nu exista holeră în această ţară şi ţinând cont de intensitatea, de viteza de propagare şi de concentrarea bacilului în delta râului Artibonite", adaugă sursa citată.

"Explicaţia cea mai logică este introducerea masivă a materiei fecale în râul Artibonite o singură dată. Singurul element care lipseşte este demonstrarea rapidă prin analize a prezenţei bacilului la nepalezi", continuă oficialul citat.

Misiunea ONU din Haiti a respins în mai multe rânduri acuzaţiile.

Ministerul francez de Externe "a transmis raportul Naţiunilor Unite, care au iniţiat o anchetă", a anunţat un purtător de cuvânt al instituţiei.

Epidemia de holeră a provocat moartea a peste 2.000 de persoane în Haiti, în total înregistrându-se 90.000 de cazuri de îmbolnăviri.

×