x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sursă ucraineană: Militarii ruși se adună de-a lungul frontierei, în apropiere de Harkov

Sursă ucraineană: Militarii ruși se adună de-a lungul frontierei, în apropiere de Harkov

10 Mai 2022   •   10:59
Sursă ucraineană: Militarii ruși se adună de-a lungul frontierei, în apropiere de Harkov

Forțele rusești își consolidează prezența de-a lungul frontierei cu Ucraina, în apropiere de Harkov, anunță armata ucraineană, potrivit CNN.

Armata rusă își consolidează prezența de-a lungul frontierei de nord în timp ce forțele ucrainene au lansat o ofensivă în jurul orașului Harkov, au declarat marți reprezentanții armatei ucrainene.

„Inamicul menține anumite forțe și mijloace de apărare aeriană în regiunea Belgorod [din Rusia] în modul de pregătire completă... și continuă să își concentreze eforturile asupra apărării frontierelor ocupate pentru a împiedica înaintarea unităților trupelor noastre spre frontiera de stat", a anunțat Statul Major General,.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, se află la aproximativ 39 de kilometri de granița cu Rusia.

„Este de așteptat ca inamicul să continue acțiunile de sfidare la frontiera de stat [cu] Ucraina pentru a limita acțiunile forțelor armate ucrainene", a mai anunțat Statul Major General.

Oficialii ucraineni din zonele de la sud de Harkov au raportat luni că unele unități rusești s-au deplasat spre nord, probabil pentru a încerca să întărească liniile de aprovizionare rusești din Belgorod.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: harkov