x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspans în China. Ultimul episod din Game of Thrones a fost amânat de la difuzare

Suspans în China. Ultimul episod din Game of Thrones a fost amânat de la difuzare

20 Mai 2019   •   16:14
Suspans în China. Ultimul episod din Game of Thrones a fost amânat de la difuzare

Chinezii vor trebui să mai aştepte pentru a vedea sfârşitul seriei TV ''Game of Thrones'', difuzarea ultimului episod în ţara asiatică fiind amânată subit luni, fapt ce a declanşat furia internauţilor, relatează AFP.
Seria fantastică de inspiraţie medievală, lansată în anul 2011, se bucură de un succes imens pe toată planeta, iar China nu face excepţie. Însă, gigantul local de internet Tencent, distribuitorul oficial în China al serie "Game of Thrones" prin platforma sa de video streaming, a anunţat luni, cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, că acest moment va fi amânat. "Din cauza unei probleme de transmisie, încărcarea nu se poate realiza aşa cum fusese prevăzut", a indicat compania pe reţeaua de socializare Weibo, fără a oferi detalii.
Anunţul a stârnit critici din partea fanilor chinezi ai seriei TV ce prezintă povestea unor familii nobiliare care se luptă între ele pentru a domni într-un regat fictiv intitulat Westeros. "Ce ruşine!", a comentat un utilizator pe Weibo. "Mi-am luat special o zi de concediu pentru ocazie!", s-a lamentat un alt utilizator.
"Vrem să fim despăgubiţi!'', au scris mai mulţi utilizatori indignaţi. Site-ul Tencent Video oferă acces la numeroase filme şi seriale, însă în schimbul plăţii unui abonament lunar.
Un anumit număr de chinezi au putut totuşi viziona luni ultimul episod al seriei. Mulţi obişnuiesc să descarce, prin intermediul serviciilor cloud, versiuni piratate ale episoadelor - care sunt necenzurate. Din episoadele difuzate de canalul oficial Tencent sunt eliminate scenele cu conţinut sexual şi violenţă.
Cenzura ''este acceptabilă'', iar ''unele scene sângeroase sau violente nu sunt adaptate pentru o audienţă tânără", a declarat Jia Wang, fană a seriei americane. "Oricum, scenele tăiate nu influenţează prea mult înţelegerea intrigii", a declarat ea pentru AFP.
Ca şi în alte ţări, mulţi internauţi chinezi au considerat că ultimul sezon a fost "făcut de mântuială" şi au regretat că evoluţia anumitor personaje a fost prea rapidă după ani de aşteptare.
Difuzată în 170 de ţări, "Game of Thrones" este una dintre cele mai scumpe serii de televiziune din istorie, cu un buget de până la 15 milioane de dolari pe episod.
Ultimul episod din serial a pecetluit soarta personajelor Daenerys Targaryen, Jon Snow, Tyrion Lannister, Sansa şi Arya Stark, nume intrate de acum în cultura populară.
Supăraţi, fani din lumea întreagă au cerut o nouă versiune: o petiţie lansată pe site-ul Change.org primise până sâmbătă aproape 1 milion de semnături, prin care se solicita refacerea celui de-al optulea sezon "cu scenarişti competenţi". 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Game of Thrones