x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspectul atacului asupra centrului kurd din Paris, pus sub acuzare

Suspectul atacului asupra centrului kurd din Paris, pus sub acuzare

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2022   •   23:00
Suspectul atacului asupra centrului kurd din Paris, pus sub acuzare

Bărbatul suspectat că a împușcat mortal trei kurzi la Paris săptămâna trecută a fost arestat și a pus sub acuzare, a anunțat luni procuratura orașului, citată de Reuters.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost arestat vineri, după ce doi bărbați și o femeie au fost împușcați mortal într-un centru cultural kurd și într-o cafenea kurdă din apropiere, în districtul 10 din centrul aglomerat al Parisului.

Crimele au uimit o comunitate care se pregătea să comemoreze cea de-a zecea aniversare a crimelor nerezolvate a trei activiști și au provocat proteste care au dus la ciocniri cu poliția în weekend.

În conformitate cu legislația franceză, a fi pus sub investigație oficială înseamnă că există dovezi serioase sau consistente care indică implicarea unui suspect într-o crimă.

Ancheta desfășurată de un judecător specializat va analiza acuzațiile de crimă, tentativă de crimă și posesie neautorizată de armă, a precizat parchetul într-un comunicat.

Acesta a adăugat că suspectează că în spatele împușcăturilor se află un motiv rasist.

Reprezentanții kurzi au cerut ca împușcăturile să fie considerate un atac terorist. De asemenea, aceștia au cerut un protest tăcut luni după-amiază în locul unde au avut loc împușcăturile.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: suspect atac centru kurd