x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Susținătorii lui Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului președinte

Susținătorii lui Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului președinte

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   21:45
Susținătorii lui Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului președinte
Sursa foto: Hepta

Susținătorii lui Donald Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului președinte al SUA. Ei au trimis numeroase mesaje pe rețelele de socializare prin care vorbesc despre acțiuni violente. Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Trump pentru 34 de capete de acuzare.

Susținătorii fostului președinte Donald Trump sunt revoltați de decizia juriului. După ce Trump a devenit primul președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune, susținătorii săi au trimis mii de mesaje violente.

Mesajele au fost publicate în special pe trei platforme web apropiate de Trump: Truth Social, Patriots.Win și Pundit-ul Gateway. Unii au militat pentru atacuri asupra juraților, în timp ce alții au cerut execuția judecătorului și a juraților sau chiar declanșarea războiui civil, potrivit Reuters.

Un juriu format din 12 membri l-a găsit pe Trump vinovat joi de ascunderea, în documente, a unei plăți către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016. Fostul președinte voia ca aceasta să păstreze tăcerea despre o presupusă relaţie sexuală pe care ar fi avut-o cu el în 2006.

Sentința este stabilită pentru 11 iulie, cu câteva zile înainte ca Partidul Republican să-l nominalizeze oficial pe Trump pentru funcția de candidat pentru alegerile din 5 noiembrie. Trump a negat toate acuzațiile din proces și ar putea să facă recurs.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sustinatori Trump revolta