x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de şcoli din Bulgaria, închise din cauza gerului

Sute de şcoli din Bulgaria, închise din cauza gerului

de Agerpres    |    31 Ian 2012   •   11:32

Peste 450 de scoli din Bulgaria au ramas inchise marti din cauza temperaturilor extrem de scazute, informeaza Ministerul Invatamantului de la Sofia. In vacanta, din cauza vremii, sunt elevii din localitatile Varna, Vidin, Burgas, Svistov si Cirpan. Potrivit institutiei, 270 din scoli sunt inchise ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, 183 din cauza unei epidemii de gripa, iar o scoala nu functioneaza din cauza unor probleme cu sistemul de incalzire.

In dimineata zilei de marti, in localitatea Kneja din nordul Bulgariei au fost inregistrate minus 29 de grade Celsius, in restul tarii temperaturile s-au situat intre minus 15 si minus 20 de grade, si numai in unele zone din sudul tarii au fost mai ridicate, de minus 10 grade Celsius.

Postul national de radio de la Sofia informeaza ca un barbat de 62 de ani din satul Kovacevita (sud-vest) a fost gasit mort luni, cel mai probabil din cauza hipotermiei, potrivit politiei. Nu exista nicio informatie oficiala despre numarul eventualelor victime ale frigului din Bulgaria, dar conform presei locale in zilele precedente au fost inregistrate cel putin alte doua cazuri.

×