x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Suveniruri” pentru ruşi înainte de retragere

„Suveniruri” pentru ruşi înainte de retragere

20 Aug 2008   •   00:00
„Suveniruri” pentru ruşi înainte de retragere

10:45 • Preşedintele rus Dimitri Medvedev a promis că pînă vineri îşi va aduce în ţară toţi soldaţii din Georgia. Occidentul îi pune însă serios la îndoială cuvîntul şi avertizează că "relaţiile cu Rusia nu mai pot fi ca pînă acum".

Preşedintele rus Dimitri Medvedev a promis că pînă vineri îşi va aduce în ţară toţi soldaţii din Georgia. Occidentul îi pune însă serios la îndoială cuvîntul şi avertizează că "relaţiile cu Rusia nu mai pot fi ca pînă acum".


„PRADA”. Ca să le arate că se ţin de cuvânt, ruşii au invitat zeci de jurnalişti occidentali să-i vadă cum se retrag din Gori. A fost însă o scenetă regizată. La sud de oraş, un grup mic de tancuri şi o mînă de soldaţi au plecat spre Osetia de Sud, cu destinaţia Rusia. De la Moscova conducătorii armatei au spus că trupele lor se retrag de peste tot, însă scenariul nu s-a repetat nicăieri altundeva. La fel ca şi retragerea regizată de la sud de Gori, schimbul de prizonieri, văzut drept un prim gest de bunăvoinţă al Moscovei, pare a fi tot de ochii lumii. Asta pentru că, după ce au predat 15 georgieni, ruşii au luat alţi 21 de ostatici în Poti. La zeci de kilometri de zona ocupată de ruşi, la Tbilisi, georgienii îşi îngroapă morţii. 160 de soldaţi georgieni şi-au pierdut viaţa în lupte şi alţi 300 sunt daţi dispăruţi. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe