x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini incredibile: Taifunul Saola a lovit Hong Kong-ul. Sunt zeci de victime

Imagini incredibile: Taifunul Saola a lovit Hong Kong-ul. Sunt zeci de victime

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   14:20
Imagini incredibile: Taifunul Saola a lovit Hong Kong-ul. Sunt zeci de victime
Sursa foto: Twitter

Cel puțin 55 de persoane au avut nevoie de tratament în spitalele din Hong Kong pentru rănile suferite în urma taifunului Saola, potrivit dpa.

Autoritățile din Hong Kong au anunțat sâmbătă dimineață că aproximativ 500 de locuitori s-au refugiat în adăposturi de urgență din cauza furtunii.

Autoritățile din Hong Kong au raportat, de asemenea, aproximativ 80 de cazuri de copaci căzuți și aproximativ o duzină de cazuri de inundații.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, taifunul Saola a atins apele de coastă din sudul Chinei și Hong Kong, aducând ploi abundente și rafale de vânt. Serviciul meteorologic chinez a avertizat că Saola ar putea deveni cel mai puternic taifun din regiune din 1949 încoace.

Începând de vineri seară, Hong Kong a închis toate școlile și grădinițele. De asemenea, majoritatea legăturilor aeriene au fost anulate.

Sâmbătă dimineață, situația din metropola financiară se mai domolise puțin. Cu toate acestea, serviciul meteorologic local a îndemnat populația din Hong Kong să rămână vigilentă.

Saola este cel de-al nouălea taifun din regiune în acest an. Puternicele cicloane se produc în mod repetat în lunile de vară și afectează numeroase țări din Asia de Sud-Est.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Saola taifun hong kong