x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii au acceptat un armistițiu cu forțele afgane la încheierea Ramadanului

Talibanii au acceptat un armistițiu cu forțele afgane la încheierea Ramadanului

09 Iun 2018   •   12:00
Talibanii au acceptat un armistițiu cu forțele afgane la încheierea Ramadanului

Talibanii au anunţat sâmbătă încetarea focului timp de trei zile cu forţele afgane, la sfârşitul Ramadanului, o premieră din 2001 şi care survine la două zile după ce preşedintele afgan Ashraf a anunţat o încetare unilaterală a focului, relatează AFP. 

Totuşi, talibanii au adăugat într-un comunicat că îşi vor continua operaţiunile împotriva forţelor "ocupante" străine din ţară şi că se vor apăra apăra cu "virulenţă" dacă sunt atacaţi. 

''Toţi mujahedinii au primit ordin să înceteze operaţiunile ofensive împotriva forţelor afgane în primele trei zile de Eid-el-Fitr (Sărbătoarea Sacrificiului), care urmează să înceapă la sfârşitul săptămânii viitoare şi marchează sfârşitul lunii de post la musulmani. 

Preşedintele afgan Ashraf Ghani, ale cărui oferte de pace au rămas fără răspuns până acum, a anunţat o încetare a focului unilaterală cu talibanii, dar nu cu gruparea jihadistă Statul Islamic. Armistiţiul urmează să înceapă, a spus el, în ''a 27-a zi de Ramadan (marţi) şi va continua până în a cincea zi de Eid-el-Fitr'', care va începe la sfârşitul săptămânii viitoare, ceea ce ar însemna că s-ar putea extinde între 12 şi 19 iunie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: talibani forte afgane armistitiu