x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii au revendicat atentatul de la baza militară din provincia Nangarhar

Talibanii au revendicat atentatul de la baza militară din provincia Nangarhar

30 Ian 2021   •   19:00
Talibanii au revendicat atentatul de la baza militară din provincia Nangarhar

Talibanii au revendicat atentatul cu maşină-capcană de la baza militară din provincia Nangarhar, care a ucis cel puţin 14 soldaţi sâmbătă, informează DPA.

Explozia din districtul Shirzad al provinciei a rănit alţi patru soldaţi, potrivit unui consilier local, Ajmal Omar.

Potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, în total 50 de soldaţi se numără printre morţi şi răniţi.

Atât militanţii talibani, cât şi cei ai Statului Islamic sunt activi în provincie şi lansează ocazional atacuri la scară largă sau redusă împotriva forţelor de securitate.

În provincia centrală Wardak, ciocniri între poliţie şi miliţia unui comandant local au ucis şapte membri ai miliţiei, a anunţat vineri seară Ministerul de Interne afgan.

Violenţele au rănit alţi nouă membri ai miliţiei şi câţiva poliţişti.

Poliţia a arestat 68 de membri ai miliţiei care perturbau activităţile forţelor de ordine în districtul Behsood al provinciei, a declarat ministerul.

Cu toate acestea, un parlamentar local din Wardak, Mahdi Rasikh, a contrazis ministerul, afirmând că poliţia a deschis focul la o demonstraţie paşnică în districtul Behsood, omorând cel puţin 11 persoane şi rănind alte 20.

Ciocnirile - potrivit lui Rasikh - au izbucnit când şeful poliţiei a spus că va începe o operaţiune împotriva comandantului local, cunoscut ca Alipoor, din comunitatea etnică Hazara.

În altă parte, în provincia Kandahar (sud), o bombă plasată la marginea drumului a ucis trei civili în districtul Panjwaee al provinciei, a declarat poliţia

×
Subiecte în articol: talibani atentat