x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii își încalcă promisiunile

Talibanii își încalcă promisiunile

19 Aug 2021   •   10:40
Talibanii își încalcă promisiunile

Departamentul de Stat american i-a acuzat pe talibani că nu şi-au respectat promisiunea de a permite un acces liber afganilor care doresc să meargă pe aeroportul din Kabul, unde este organizată plecarea persoanelor care se tem de noul regim al fundamentaliştilor, relatează AFP.

„Am văzut informaţii că talibanii, contrar declaraţiilor lor publice şi angajamentelor lor faţă de guvernul nostru, îi împiedică pe afganii care doresc să părăsească ţara să ajungă pe aeroportul din Kabul”, a declarat Wendy Sherman, numărul doi al diplomaţiei americane.

Diplomaţi americani aflaţi în contact la Doha cu talibanii, precum şi responsabili militari americani „transmit mesajul direct talibanilor că ne aşteptăm să le permită tuturor cetăţenilor americani, tuturor cetăţenilor din terţe ţări şi tuturor afganilor să plece, dacă doresc, în siguranţă şi fără hărţuire”, a adăugat Wendy Sherman.

Talibanii, pe de altă parte, nu blochează accesul pe aeroportul din Kabul pentru cetăţenii americani, a dat asigurări responsabilul Departamentului de Stat, ceea ce a confirmat şi şeful statului-major american.

×
Subiecte în articol: talibani