x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicii, muţi de uimire: O tânără care s-a născut fără limbă a început să vorbească! Cum este posibil (VIDEO)

Medicii, muţi de uimire: O tânără care s-a născut fără limbă a început să vorbească! Cum este posibil (VIDEO)

15 Ian 2013   •   13:00
Medicii, muţi de uimire: O tânără care s-a născut fără limbă a început să vorbească! Cum este posibil (VIDEO)

Un caz extrem de rar i-a surprins pe medicii din Brazilia. Este vorba despre o tânără de 23 de ani, născută fără limbă, care a început să vorbească, scrie belga.be. "Este o anomalie care duce la moarte; de aceea există foarte puţine cazuri asemănătoare în lume", a spus Frederico Salles, chirurg maxilo-facial. În general, din cauza dificultăţilor de alimentare, bebeluşii mor înainte de stabilirea diagnosticului, a precizat medicul.

Auristela Viana da Silva s-a născut fără limbă, dar, datorită mamei sale şi unei echipe de specialişti, acum poate mesteca şi vorbi, deşi cu dificultate, scrie Agerpres. "Am descoperit o soluţie pentru lipsa limbii: lărgirea osului maxilarului cu ajutorul unui echipament asemănător cu cel utilizat în spitale la tratarea picioarelor amputate", a mai spus Salles într-un interviu în Correio Braziliense.

Tânăra a reuşit să supravieţuiască datorită mamei sale care a improvizat un biberon prin care laptele ajungea direct în gât, dar a suferit ulterior pentru că nu reuşea să mănânce. În prezent, ea urmează cursuri ca să devină asistentă medicală şi spune că duce o viaţă normală.

×