x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surpriză: O țară din Asia va înregistra cea mai puternică creștere a bogăției în următorul deceniu

Surpriză: O țară din Asia va înregistra cea mai puternică creștere a bogăției în următorul deceniu

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   18:10
Surpriză: O țară din Asia va înregistra cea mai puternică creștere a bogăției în următorul deceniu
Sursa foto: pixabay.com

Specialiștii au stabilit ce țară va înregistra cea mai puternică creștere a bogăției în următorul deceniu. Este vorba despre Vietnam, o țară din Asia de Sud-Est. Creșterea este asigurată de producție și exporturi.

Vietnamul este în poziția de a avea cea mai puternică creștere a bogăției dintre toate țările lumii în următorul deceniu, deoarece își consolidează statutul de centru global de producție, a stabilit New World Wealth.

„Vietnamul este o bază de producție din ce în ce mai populară pentru firmele multinaționale de tehnologie, auto, electronice, îmbrăcăminte și textile”, a declarat Andrew Amoils, analist la New World Wealth, potrivit CNBC.

Se estimează că țara din Asia de Sud-Est va vedea o creștere cu 125% a bogăției în următorii 10 ani. Aceasta ar fi cea mai mare expansiune a bogăției din orice țară în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor și numărul de milionari.

Cu doar 10 ani în urmă, PIB-ul pe cap de locuitor al Vietnamului era de aproximativ 2.190 de dolari. Între timp, acesta aproape s-a dublat până la 4.100 de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tara bogatie Vietnam