x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tăriceanu: România este pregătită să acorde Muntenegrului sprijin în parcursul său european

Tăriceanu: România este pregătită să acorde Muntenegrului sprijin în parcursul său european

03 Apr 2019   •   20:43
Tăriceanu: România este pregătită să acorde Muntenegrului sprijin în parcursul său european

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut miercuri o întrevedere cu prim-ministrul muntenegrean, Dusko Markovic, aflat la Bucureşti, ocazie cu care oficialul român a reiterat sprijinul pe care România este pregătită să-l acorde Muntenegrului în parcursul său european.

"Preşedintele Senatului a reiterat sprijinul pe care România este pregătită să-l acorde Muntenegrului în parcursul său european, inclusiv prin aprofundarea cooperării parlamentare, în special la nivelul comisiilor de politică externă şi de afaceri europene. În agenda bilaterală de diplomaţie parlamentară, a fost evocată şi întrevederea cu dl Ivan Brajovic, preşedintele Parlamentului Muntenegru, cu ocazia vizitei acestuia în România în decembrie 2018. Salutând poziţia de lider a Muntenegrului în procesul de aderare la Uniunea Europeană şi progresele înregistrate în ultima perioadă, Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că România, în calitate de stat direct interesat de stabilitatea în Balcani, urmăreşte pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului UE avansarea procesului de extindere în parametrii agreaţi, în acord cu meritele proprii", se arată într-un comunicat al Senatului, transmis AGERPRES.

În privinţa colaborării în cadrul NATO, preşedintele Senatului a subliniat că Balcanii de Vest rămân o regiune de relevanţă strategică pentru Alianţă, România fiind un promotor al unei abordări pro-active şi un suporter al politicii ''uşilor deschise", apreciind rolul pozitiv şi constructiv jucat de Muntenegru în promovarea cooperării regionale şi a relaţiilor de bună vecinătate, precizează sursa citată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tariceanu muntenegru parcurs european