x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taxă pentru moarte

Taxă pentru moarte

de Sînziana Stancu    |    14 Ian 2011   •   15:54

O familie din Seattle a fost obligată să plătească o "taxă pentru moarte", pentru copilul  care a trăit doar o oră.

Olivia Clark a supravieţuit numai un ceas. Medicii nu se aşteptau nici la atâta. Durerea pe care au încercat-o părinţii săi a fost dublată de o mare nedumerire, o dată cu primirea unei ţidule absurde, prin care li se punea în vedere că trebuie să plătească o "taxă pentru moartea" Oliviei, în valoare de 50 de dolari.

Părinţii Oliviei erau din comitatul Yakima, dar ştiind că naşterea fetiţei va fi cu probleme, au venit la spitalul din comitatul King, la Centrul Medical al Universităţii Washington, unde ştiau că există dotări mai performante şi specialişti mai buni. Astfel, Olivia a murit în comitatul King. Ei au primit acasă o înştiinţare din partea legiştilor de la King County Medical Examiner, care "revizuiseră" cauzele decesul Oliviei, că trebuie să plătească 50 de dolari "taxă de moarte".

Ulterior au aflat că în acest comitat, în urmă cu trei ani, se introduseseră taxe speciale pentru o a doua necropsie a persoanelor decedate, după ce departamentul de medicină legală al instituţiei descoperise greşeli în constatarea cauzelor a peste 300 de decese. Or, în cazul Oliviei, părinţii ei nu înţeleg de ce a mai fost vorba despre o a doua necropsie, când medicii ştiau de la bun început că fetiţa nu avea nici o şansă nu doar să supravieţuiască cât a supravieţuit, ci chiar să se nască moartă.

×