x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temperaturi de vară în vestul Europei, iarnă în Bulgaria. RECORD DE CĂLDURĂ la Paris: 23 de grade Celsius

Temperaturi de vară în vestul Europei, iarnă în Bulgaria. RECORD DE CĂLDURĂ la Paris: 23 de grade Celsius

11 Mar 2014   •   10:10
Temperaturi de vară în vestul Europei, iarnă în Bulgaria. RECORD DE CĂLDURĂ la Paris: 23 de grade Celsius

În Franţa, Belgia şi Olanda termomentrele au arătat peste 20 de grade Celsius, în timp ce în nord-estul şi sudul Bulgariei ninge abundent.

Şi în Belgia, anul trecut pe vremea asta, ningea. Acum, însă, e aproape vreme de plajă.

La fel, francezii se uită la termomentre şi nu le vine să creadă. În mai multe oraşe au fost peste 20 de grade celsius.

Duminică, la Paris a fost depăşit recordul de căldură pentru începutul lunii martie, datând din 1880. S-au înregistrat 21,6 grade Celsius, potrivit serviciului Météo-France. Precedentul record pentru primele zece zile ale lunii martie la Paris era de 21,2 grade Celsius.

Recordul la Paris pentru ziua de 9 martie era de 20,7 grade C, a declarat pentru AFP Jerome Lecou, meteorolog la Météo-France, precizând că un record pentru primele zece zile din martie este mai semnificativ decât cel pentru o singură zi. "Sunt temperaturi de primăvară, de luna mai, în prelungirea iernii deosebite pe care am avut-o", a adăugat Lecou, arătând că, la modul general, "au fost cu 7-10 grade C mai mult decât mediile anotimpului".

Duminică s-a înregistrat "vârful acestui episod de căldură" şi, chiar dacă luni şi marţi vremea va continua să fie caldă, "temperaturile vor scădea, ajungând la sfârşitul săptămânii la valorile sezoniere normale", a încheiat Jerome Lecou.

Şi în Olanda este agitaţie mare pe plaje şi terase. A venit deja vremea distracţiei în aer liber, a îngheţatei şi băuturilor reci.

×