x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temperaturi insuportabile în Irak: 50 de grade la umbră. Guvernul a dat o zi liberă

Temperaturi insuportabile în Irak: 50 de grade la umbră. Guvernul a dat o zi liberă

de Marina Constantinoiu    |    01 Aug 2011   •   18:00

Autoritatile irakiene au decis sa acorde luni o zi libera locuitorilor capitalei Bagdad si celor dintr-o mare parte din sudul tarii, din cauza temperaturilor de circa 50 de grade, a anuntat o sursa guvernamentala citata de AFP.

Valul de caldura, care dureaza de circa o saptamana, va mai afecta Irakul pana miercuri, a declarat directorul Biroului Meteorologic irakian. "Credem ca temperatura de azi, luni, va fi de 50 de grade. Varful va fi atins maine si poimaine si apoi temperaturile vor incepe sa scada', a adaugat acesta.

"Important pentru noi nu este neaparat faptul ca s-au atins 50 de grade, ci cat va mai dura. Cresterea temperaturilor nu se produce doar in Irak, ci revine din ce in ce mai des din 1998', a precizat acesta.

Acest nou episod de canicula coincide cu inceputul oficial al lunii de post musulman Ramadan (luni), luna sacra pentru musulmani, in care credinciosii sunt chemati sa se abtina sa bea, sa manance, sa fumeze si sa intretina orice fel de raport sexual, de la rasaritul pana la apusul soarelui.

×
Subiecte în articol: irak vreme temperatura meteo