x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiune maximă! Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, de teama Rusiei și China

Tensiune maximă! Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, de teama Rusiei și China

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   12:00
Tensiune maximă! Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, de teama Rusiei și China
Sursa foto: pixabay.com

Coreea de Sud și-a mobilizat avioanele de luptă după ce mai multe avioane de război din China și Rusia au intrat în zona sa de apărare aeriană, informează Sky News.

Armata sud-coreeană a anunțat că două avioane de luptă chinezești și șase avioane rusești au intrat miercuri în zona sa de apărare aeriană. Statul Major Întrunit (JCS) de la Seul a declarat că cele două bombardiere chinezești H-6 au intrat și au ieșit în mod repetat din Zona de Identificare a Apărării Aeriene a Coreei (KADIZ) din largul coastelor de sud și nord-est ale Coreei de Sud începând de la ora 5.50.

Ele au reintrat în zonă câteva ore mai târziu dinspre Marea Japoniei, cunoscută în Coreea de Sud sub numele de Marea de Est, împreună cu avioanele de război rusești, inclusiv bombardiere TU-95 și avioane de luptă SU-35, și au plecat după 18 minute în KADIZ, a precizat JCS.

Avioanele nu au încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud, au precizat autoritățile coreene.

O zonă de apărare aeriană este o porțiune în care țările cer ca aeronavele străine să ia măsuri speciale pentru a se identifica. Spre deosebire de spațiul aerian al unei țări, nu există norme internaționale care să reglementeze zonele de apărare aeriană.

Moscova nu recunoaște zona de apărare aeriană a Coreei. Totodată, Beijingul susține că nu este vorba despre un spațiu aerian teritorial și că toate țările ar trebui să se bucure de libertatea de mișcare în zona menționată. China și Rusia au anunțat anterior că avioanele lor de război fac exerciții comune.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de sud avioane