x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni la cote maxime în Marea Chinei de Sud

Tensiuni la cote maxime în Marea Chinei de Sud

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   15:15
Tensiuni la cote maxime în Marea Chinei de Sud
Sursa foto: Hepta

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, face o vizită în Filipine. Acesta sosește la Manila în timp ce tensiunile din Marea Chinei de Sud cresc. Filipine și China au relații foarte tensionate din cauza suprafețelor marine pe care le revendică.

Vizita lui Blinken va fi considerată drept o consolidare a sprijinului american pentru președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr, care s-a apropiat de Washington. Antony Blinken va discuta despre comerț și va reitera angajamentele „de fier” ale Americii în materie de securitate, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat, potrivit BBC.

Filipine este un centru strategic pentru SUA, în special datorită poziției sale într-o regiune în care China încearcă să-și impună influența.

Fricțiunile dintre Manila și Beijing au crescut în ultimele luni din cauza revendicărilor teritoriale. Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine și alte țări. China revendică aproape toată marea, dar Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan și Vietnam au și ele pretenții pentru diferite teritorii din Marea Chinei de Sud.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marea chinei sud antony blinken