x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni între Indonezia și Malaezia din cauza incendiilor de vegetație

Tensiuni între Indonezia și Malaezia din cauza incendiilor de vegetație

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   11:30
Tensiuni între Indonezia și Malaezia din cauza incendiilor de vegetație
Sursa foto: Hepta

Incendiile de pădure din unele părți ale Indoneziei s-au redus și nu a fost detectat niciun nor de fum care să se deplaseze spre Malaezia, a declarat vineri ministrul indonezian al Mediului, la o zi după ce vecinul său a îndemnat Jakarta să ia măsuri deoarece calitatea aerului s-a înrăutățit.

Nik Nazmi Nik Ahmad, ministrul malaezian al Resurselor Naturale, Mediului și Schimbărilor Climatice, a declarat într-un interviu acordat Reuters, că i-a cerut omologului său indonezian să abordeze problema smogului, în condițiile în care calitatea aerului se înrăutățește.

„Nu știu ce informații a folosit Malaezia pentru aceste declarații. Noi nu lucrăm pe baza solicitării Malaeziei", a replicat Siti Nurbaya, ministrul Mediului din Indonezia.

Ministrul indonezian a mai spus că numărul incendiilor de pădure din unele părți din Sumatra și Borneo a scăzut, iar pompierii continuă să stingă flăcările.

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care miniștrii agriculturii și silviculturii din Asia de Sud-Est au convenit să ia măsuri colective pentru a minimiza și, în cele din urmă, a elimina arderea culturilor în regiune.

Incendiile care au trimis smog în toată regiunea în 2015 și 2019 au ars milioane de hectare de teren și au produs emisii record, potrivit oamenilor de știință.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: indonezia malaezia