x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni: O navă de război americană a traversat din nou strâmtoarea Taiwan

Tensiuni: O navă de război americană a traversat din nou strâmtoarea Taiwan

23 Noi 2021   •   10:40
Tensiuni: O navă de război americană a traversat din nou strâmtoarea Taiwan

O navă de război americană a traversat din nou, marți, strâmtoarea Taiwan, parte a ceea ce armata americană numește o activitate de rutină, dar care irită întotdeauna China, al cărei guvern consideră că Washingtonul încearcă să stârnească tensiuni regionale, relatează Reuters.

Marina americană a declarat că distrugătorul Milius, din clasa Arleigh Burke, a efectuat un "tranzit de rutină în Strâmtoarea Taiwan" prin apele internaționale, în conformitate cu legislația internațională.

"Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA față de un Indo-Pacific liber și deschis. Armata Statelor Unite zboară, navighează și operează oriunde permite dreptul internațional", a adăugat US Navy.

Luna trecută, armata chineză a condamnat Statele Unite și Canada pentru că au trimis câte o navă de război prin strâmtoarea Taiwan, afirmând că acestea amenință pacea și stabilitatea în regiune.

China revendică Taiwanul ca teritoriu propriu și a organizat misiuni repetate ale forțelor aeriene în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului (ADIZ) în ultimul an, provocând furia Taipeiului.

La fel ca majoritatea țărilor, Statele Unite nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt cel mai important susținător internațional și furnizor de arme al acestuia.

Beijingul consideră că Taiwanul este cea mai sensibilă și importantă problemă în relațiile sale cu Washingtonul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taiwan