x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroarea de la Bombay a venit pe apă

Teroarea de la Bombay a venit pe apă

de Sînziana Stancu    |    29 Noi 2008   •   00:00

Ancheta în cazul atentatelor teroriste de la Bombay a scos la iveală existenţa unui vas de pescuit, cu care ar fi venit teroriştii, aflat pe coasta oraşului.

La bordul vasului a fost descoperit şi  cadavrul unui bărbat, a cărui naţionalitate nu se cunoşte încă, scrie Times online, citând surse din  cadrul forţelor de securitate indiene. Se pare că teroriştii au folosit această navă înainte de a se transfera pe un vas mai mic, cu care au mers  spre Colaba, zona turistică din Bombay unde au comis atacurile soldate cu peste 150 de morţi până acum. Câţiva martori oculari au declarat că, în barca pneumatică, erau opt bărbaţi. Nava a ancorat la Badhawar Park, din zona Colaba, chiar înainte de atacuri.

Serviciile indiene de informaţii au spus că vasul provenea din portul pakistanez Karachi, iar anchetatorii examinează apelurile telefonice trimise de la bordul navei. Anchetatorii investighează şi implicarea în atacuri a celei mai cunoscute grupări mafiote din Bombay, o reţea condusă de Dawood Ibrahim, un lider al lumii interlope şi  una din cele mai căutate persoane din India, bănuit că ar avea legături cu al-Qaida. Se crede că Ibrahim, care ar putea fi  în exil, în Orientul Mijlociu sau în Pakistan şi descris de SUA ca fiind un “terorist global”, ar fi organizat atacurile din 1993, din Bombay, soldate cu moartea a 250 de persoane. Implicarea lui Ibrahim sau a unor persoane asociate cu reţeaua sa a fost luată în considerare din cauza faptului că teroriştii cunoşteau foarte bine locurile alese ca ţintă a atacului lor. Ei ştiau, între altele, că  securitatea la hotelul Taj fusese mai permisivă în ultimele zile. Anchetatorii iau în calcul şi implicarea în atac a unor angajaţi ai acestui hotel de lux.

×
Subiecte în articol: externe